Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Pátý triumf ve víceboji na MS. Bilesová vylepšila historický výkon a vyhlíží absolutní medailový rekord

Už dvaadvacátou medaili z mistrovství světa získala fenomenální sportovní gymnastka Simone Bilesová. Americká sportovkyně ovládla ve Stuttgartu popáté víceboj jako první žena v historii. Navíc bude útočit na rekordní sbírku medailí ze světových šampionátů.

Simone Bilesová
zdroj: Reuters autor: WOLFGANG RATTAY

Dvaadvacetiletá Bilesová vyhrála víceboj zcela suverénně s náskokem 2,1 bodu, tedy stejným rozdílem jako před třemi lety na olympijských hrách v Riu de Janeiro. Na MS takový odstup mezi zlatou a stříbrnou medailistkou ještě nikdy nebyl. Celková známka americké hvězdy byla 58,999 bodu.

Bilesová navázala na tituly z let 2013, 2014, 2015 a z loňska, přičemž v roce 2017 nezávodila a dopřála si pauzu. "Někdy bych chtěla vystoupit ze svého těla a vidět se zvenku, jak to dělám, protože si připadám trochu jako blázen," řekla Bilesová.

Druhá skončila čínská náhradnice Tchang Si-ťing, která dnes původně startovat neměla, ale zaskočila za reprezentační kolegyni. Třetí byla Ruska Angelina Melnikovová.

Více medailí z MS než Bilesová má jen legendární Bělorus Vitalij Ščerbo, a to o jednu. Jeho rekord o víkendu nejspíš padne, protože Američanku čekají čtyři finále na nářadích.

Je nám líto, video expirovalo.
Bilesová ovládla popáté víceboj na gymnastickém MS

Mistrovství světa ve sportovní gymnastice ve Stuttgartu:

Ženy - víceboj: 1. Bilesová (USA) 58,999, 2. Tchang Si-ťing (Čína) 56,899, 3. Melnikovová (Rus.) 56,399, 4. Blacková (Kan.) 56,232, 5. Derwaelová (Belg.) 56,033, 6. Seitzová (Něm.) 55,999, ...v kvalifikaci 51. Holasová, 85. Ponížilová, 105. Jiříková (všechny ČR).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články