Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Orientační běžkyně Šafka-Brožková vyhrála v Liberci

Liberec – Orientační běžkyně Dana Šafka-Brožková vyhrála v Liberci závod světového poháru, což se jí povedlo potřetí v kariéře. Na krátké trati dnes dvojnásobná stříbrná medailistka z letošního světového šampionátu porazila o 18 sekund druhou Finku Minnu Kauppiovou. Třetí byla Švédka Helena Janssonová, která za českou reprezentantkou zaostala na 5,5 kilometru dlouhé trati o 50 sekund.

Dana Šafka-Brožková
zdroj: ČT4

Vítězka přiznala, že se jí neběželo nejlehčeji. "Cítila jsem se trochu unavená, především na posledním postupu přes louku do cílové arény," uvedla třicetiletá závodnice. Jinak měla ze závodu dobrý pocit. "Bavilo mě to. Nebylo to jednoduché, krásný orienťák. Věřila jsem, že umístění do šestého místa by mohlo klapnout," řekla Šafka-Brožková, která před týdnem ovládla mistrovství republiky.

Předchozí triumfy ve světovém poháru vybojovala v roce 2008 na klasické trati v Olomouci a rok nato na krátké trati v maďarském Miškolci. Šestá skončila na trati v okolí libereckého areálu Vesec Eva Juřeníková. Českým mužům se tolik nedařilo, nejlépe si vedl Tomáš Dlabaja, který obsadil 19. místo. Zvítězil Fin Pasi Ikonen. V neděli se koná v Liberci závod na klasické trati.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články