Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Orientační běžec Král zahájil MS skvělým sedmým místem na klasické trati

Úvodním závodem odstartovalo v Norsku mistrovství světa v orientačním běhu. Na klasické trati si skvěle počínal Vojtěch Král, který skončil sedmý, a postaral se tak o nejlepší výsledek českých mužů v této disciplíně za posledních 13 let. Čtvrté zlato v řadě získali domácí favorit Olav Lundanes a Švédka Tove Alexanderssonová. Ze tří českých žen dopadla nejlépe dvanáctá Vendula Horčičková.

Je nám líto, video expirovalo.
Orientační běžec Král zahájil MS sedmým místem

Královská disciplína se běžela ve zvlněném terénu plném vrstevnicových detailů s převýšením 530 metrů. Část závodu dlouhého 20 km vedla i přes golfové hřiště. Král oběhl 26 kontrol o necelých šest minut pomaleji než vítěz.

"Zatím jsem nebyl individuálně v top 10 v lesní disciplíně, takže to bude určitě jeden z mých nejlepších výsledků," konstatoval Král.

"Šel jsem po celou dobu úplně sám, dodržel jsem taktiku, kterou jsem si zvolil - šetřit se po cestách, volit postupy tak, aby mi to bylo příjemné, nervat se zbytečně do terénu. Nějaká zaváhání tam byla, možná minutku dvě bych napočítal, ale měl jsem to celou dobu pod kontrolou," uvedl šumperský závodník.

Po dni volna bude mistrovství světa v regionu Östfold pokračovat v pátek závodem na krátké trati, v sobotu jsou na programu štafety.

Výsledky MS v orientačním běhu - klasická trať:

Muži: 1. Lundanes 1:30:09, 2. Fosser (oba Nor.) -1:39, 3. Hubmann (Švýc.) -2:58, ...7. Král -5:54, 23. Kubát -13:32, 25. Minář (všichni ČR) -15:54.

Ženy: 1. Alexanderssonová 1:09:00, 2. Strandová (obě Švéd.) -6:16, 3. Aebersoldová (Švýc.) -6:50, ...12. Horčičková -12:25, 16. Kosová -13:07, 29. Mechlová (všechny ČR) -22:03.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články