Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Orientační běžci Procházka a Gregorová mají premiérové tituly

Olešnice (Semilsko) - Na mistrovství České republiky v orientačním běhu na klasické trati zvítězili Jan Procházka a Kamila Gregorová, kteří získali v královské disciplině první domácí tituly v kariéře.

MČR v orientačním běhu
zdroj: ČT4

Procházka vyhrál na atraktivní trati mezi skalami v lesích u hradu Kost o 26 sekund před kolegou z týmu Praga Janem Šedivým a třetím členem zlaté štafety z červencového mistrovství světa Tomášem Dlabajou. Turnovský závodník zaostal za vítězem o 33 sekund.

"Tohle je taková malinká třešnička na dortu. Na mistrovství světa to byl super úspěch," řekl Procházka s odkazem na triumf se štafetou. "Závod se mi hrozně líbil. Je to paráda běhat ve skalách, trať byla nádherně postavená, bylo pořád co řešit. Mně se podařilo běžet bez chyby v dohledávkách, s výkonem jsem moc spokojený," uvedl.

V závodě žen chybělo elitní domácí trio Šafka-Brožková, Juřeníková a Haldinová. Při jejich absenci vyhrála Gregorová, která překvapila vítězstvím sama sebe. "Vůbec jsem nečekala, že budu zlatá. Běžela jsem na pohodu, říkala jsem si, že budu třeba do desítky. Na začátku jsem udělala dvě chyby, ale v závěru už jsem běžela dobře," řekla závodnice z Chotěboře. Druhá skončila se ztrátou 19 sekund pardubická Iveta Duchová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články