Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Orientační běžci mají za sebou generálku na MS, domácími šampiony jsou Křivda a Kosová

Počtvrté v historii se u nás uskuteční mistrovství světa v orientačním běhu. Poslední prověrkou před červencovým vrcholem sezony bylo mistrovství republiky na krátké trati ve Vojtíškově na Šumpersku. Šampionát bude 3. července vysílat živě program ČT Sport a web ctsport.cz.

Na republikovém šampionátu závodili téměř všichni Češi, kteří jsou v nominaci na mistrovství světa. Jediný, kdo na startovní listině chyběl, byl Vojtěch Král, který stavěl trať, a běžet tak nemohl.

Jeho kolegům se ve Vojtíškově podle očekávání dařilo. Mezi ženami obhájila loňský triumf Denisa Kosová. V mužské kategorii zvítězil Tomáš Křivda.

Je nám líto, video expirovalo.
Ve Vojtíškově na Šumpersku proběhlo MČR v orientačním běhu na krátkých tratích

"Pak ten konec tratě se mi povedl už docela dobře. Fyzicky to bylo tak průměrné, rozhodně lepší než minulý víkend, ale doufám, že to bude pořád ještě lepší," prohlásila po doběhu vítězka Kosová.

"Domácí terén je určitě výhodou. Jenže jak se ukázalo minulý týden na nominačních závodech, tak ten terén znají i ostatní světoví závodníci, takže naše výhoda se trochu ztrácí," dodal předseda sekce orientačního běhu Petr Klimpl.

Teď už se budou reprezentační běžci plně soustředit na mistrovství světa, které začíná 3. července a bude se konat v Jizerských horách, na Kokořínsku a v okolí Doks.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články