Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Ondra se uzdravil, ale v Číně se mu nedařilo a přijde o vedení v SP

Poprvé letos nebyl Adam Ondra na stupních vítězů v závodě Světového poháru v boulderingu. Český sportovní lezec při čtvrtém letošním startu v elitní soutěži v čínském Wu-ťiangu obsadil v semifinále 14. místo a přijde o vedení v průběžném pořadí seriálu. V pátečním lezení na rychlost postoupil Jan Kříž do čtvrtfinále a celkově skončil sedmý.

Šestadvacetiletý Ondra, který sbírá medaile z mistrovství světa a zlézá nové cesty v přírodě, zahájil sezonu vítězstvím ve švýcarském Meringenu. Pak byl druhý v Moskvě, ale po návratu onemocněl a minulý závod v jiném čínském městě Čchung-čching vynechal.

Ve Wu-Ťiangu se mu v semifinále nepovedlo ani jednou dolézt až do cíle, na takzvaný top, zapsal si jen tři zóny na tři pokusy. Postupující do dnešního finále měli dva nebo tři topy.

Zlatou medaili nakonec vybojoval Japonec Tomoa Narsaki a vede před Ondrou Světový pohár. Rakušan Jakob Schubert, úřadující mistr světa v olympijské kombinaci, v níž za rok v Tokiu budou lezci usilovat o premiérové medaile, skončil třetí. Ondra je v této disciplíně vicemistrem světa. 

SP ve sportovním lezení ve Wu-ťiangu (Čína):

Muži:

Bouldering: 1. Narasaki, 2. Harada (oba Jap.), 3. Schubert (Rak.), ...14. Ondra (ČR).

Rychlost: 1. Timofejev (Rus.) 5,597, 2. Mawem (Fr.) 5,810, 3. Fossali (It), ...7. Kříž (ČR).

Ženy:

Bouldering: 1. Garnbretová (Slovin.), 2. Nogučiová, 3. Moriová (obě Jap.).

Rychlost: 1. Rudziňská (Pol.) 7,313, 2. Susantiová (Indon.) 7,607, 3. Jaubertová (Fr.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články