Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Omarov chce na mistrovství světa v Bělehradě získat místenku na olympijských hrách

Zatímco loni na mistrovství světa v Bělehradě mohla na medaili reálně pomýšlet pouze Adéla Hanzlíčková, letos je v české výpravě i Artur Omarov. Česká mužská jednička má na mistrovství světa dva cíle – pokusit se získat medaili a nominovat se na olympijské hry.

Je nám líto, video expirovalo.
Omarov cílí před MS v zápasu na olympijskou místenku

Letos v dubnu vybojoval zápasník v řeckořímském stylu největší úspěch kariéry, na ME v chorvatském Záhřebu získal v kategorii do 97 kilogramů bronzovou medaili.

"Pomohlo mi to hlavně psychicky. Medaili jsme přivezli po nějakých dvanácti čtrnácti letech, český zápas to nakoplo," soudí Omarov.

Ve vyrovnané konkurenci pomýšlí dagestánský rodák na úspěch. Tím by pro něj byla hlavně olympijská nominace, která čeká na pět nejlepších.

"Ta vidina olympiády je pro mě daleko větší motivace. Pokud se nominujete z mistrovství světa, tak už máte před sebou jen přípravu a můžete tomu podřídit úplně všechno," vysvětluje.

Omarov vstoupí do soutěže v pátek, medaile se budou rozdávat v sobotu. Už o den dříve se pokusí uspět Oldřich Varga a Marcel Albini. Jako úplně první z českého týmu se představí v úterý Hanzlíčková.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články