Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Olympionička Fenclová je opět jachtařkou roku

Praha - Veronika Fenclová počtvrté za sebou triumfovala v anketě o nejlepšího jachtaře roku. Devátá žena z olympijských her v Londýně ve třídě Laser Radial získala v hlasování delegátů svazové konference 226 bodů a na dnešním vyhlášení v Praze jasně ovládla absolutní pořadí i kategorii žen.

Pro dvaatřicetiletou Fenclovou byla olympiáda v Londýně hlavním vrcholem minulé sezony. Splnila si svůj cíl a při premiéře pod pěti kruhy se dostala do finálové rozjížďky.

Veronika Fenclová: "V uplynulé sezoně jsem se soustředila jen na olympijské hry. Nejela jsem mistrovství světa ani Evropy, jen asi dva závody světového poháru. Výsledků moc nebylo, ale deváté místo za to stálo."

Devátým místem se postarala o čtvrtý nejlepší český jachtařský výsledek na olympiádách. Před devíti lety vybojovala Lenka Šmídová historické stříbro v individuální třídě Evropa, vedle toho obsadila sedmé místo v roce 2000 a stejnou příčku v roce 2008 v posádce s Lenkou Mrzílkovou.

Mezi ženami skončila za Fenclovou na druhém místě posádka Johana Kořanová s Mrzílkovou, která získala 79 bodů. Mužům kraloval námořní jachtař Milan Koláček, jenž se chystá na transatlantický závod Transat 6,50 z Francie do Brazílie.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články