Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Od Lukáše to byl vynikající výkon, chválí bronzového Krpálka kouč Lacina

Varšava ‒ Třetí start v nejtěžší váhové kategorii přinesl judistovi Lukáši Krpálkovi druhou medaili. Po zlatu na Grand Prix v Antalyi vybojoval bronz na mistrovství Evropy ve Varšavě. Navzdory čtvrtfinálové porážce s Gruzíncem Guramem Tušišvilim podle trenéra Petra Laciny předvedl jeho svěřenec vynikající výkon.

Lukáš Krpálek
zdroj: ČTK/Šváb David

"Od Lukáše to byl vynikající výkon. Gruzínec byl nad jeho síly. Ale co dnes Tušišvili předváděl, bylo neskutečné. Hodil každého a bylo to od něj skvělé judo. Ostatní Lukáš přejel nádherným způsobem," řekl Lacina. Přitom ráno to s olympijským šampionem z Ria nevypadalo dobře.

"Blbě se vyspal, byl oteklý a bez chuti. Hlava chtěla, ale tělo nějak nefungovalo. Navíc mu nepomohlo, že hned v prvním kole rychle hodil Estonce (Juhana Mettise). Možná kdyby se s ním více rozepral, tak by to pak bylo lepší. Jenže hned v úvodu sice Lukášovi nevyšel úchop, ale ocitli se blízko sebe, Lukáš ho vyzvedl nahoru a zahodil," popisoval Lacina.

Následovalo osmifinále proti světové čtyřce Rumunovi Danielu Nateovi, který váží 176 kilogramů. "Proti němu už se Lukáš prát musel, jinak by ho zalomil. V první půlce bylo vidět, že na tom není Lukáš dobře. Nebylo to ideální, navíc Natea na něj byl připravený. Ale když Lukáš cítil, že soupeř vadne, tak už byl dominantní," řekl kouč české reprezentace.

Zaváhání přišlo ve čtvrtfinále, kdy Tušišvili už po minutě využil Krpálkovo polevení. "Prali se o úchop, na chvilku polevil a Gruzínec ho rychlostí blesku hodil. Potvrdil svou úžasnou formu. Je rychlý i velice silný. A předváděl nádherné judo s nádhernými hody," chválil Lacina pozdějšího vítěze. Během dvouhodinové pauzy si Krpálek odpočinul a nabral síly na závěrečné dva boje.

"Odpoledne to už byl jiný Lukáš. Trochu si odpočinul, zapracovala na něm fyzioterapeutka a už se cítil lépe. Co předvedl v posledních dvou zápasech, to bylo úžasné," ocenil Lacina. Krpálkovi pomohli i fanoušci. "Poláci fandili dobře, ale náš hlouček byl silný, byli slyšet a Lukášovi to stoprocentně pomohlo. Věděl, že do mistrovství světa už ho čeká jen Grand Prix v Číně, proto do toho šel i přes čtvrtfinálovou porážku pozitivně a vzal to i jako trénink," dodal Lacina.

Největší hvězda výpravy vylepšila dojem z českého vystoupení ‒ zbylá čtveřice dohromady získala jen jedno vítězství. Postaral se o něj ve váze do 90 kilogramů David Klammert. David Pulkrábek, Jakub Ječmínek i Ivan Petr prohráli hned v prvním duelu. "Nastupující generace se neprezentovala nejlépe, ale pro mě je to dobré mistrovství, protože všichni naši závodníci prohráli na své slabiny, takže víme, na čem pracovat," dodal Lacina.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články