Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA 2023/2024

Nevídaný obrat: Karlovy Vary otočily superfinále proti Čakovicím z 1:4 na 5:4

Praha - Nohejbalové superfinále nabídlo nevídané drama. Ačkoli Čakovice vedly už 4:1 na zápasy, Karlovy Vary se vzepjaly k vítěznému obratu a po konečném výsledku 5:4 slaví titul. Západočeši tak dokončili náročnou cestu za triumfem, když předtím v semifinále zdolali Modřice, které ve finále chyběly poprvé po patnácti letech.

Finále extraligy nohejbalistů
zdroj: ČT4

Nohejbalisté Čakovic vedli proti Karlovým Varům už 3:0 na zápasy, když se o vedení nejvíce zasloužila trojice Jakub Mrákava, Milan Kučera a Ondřej Pachman. S přibývajícími minutami a s vidinou titulu na dosah ale čakovičtí hráči znervózněli a začali se bát o nadějný výsledek.

Karlovarští vycítili šanci a postupně začali stahovat náskok soupeře. Za stavu 1:4 se z jejich pohledu zdálo superfinále ztracené, ale Západočeši zaveleli k obratu. Po dalším snížení ožili karlovarští příznivci a favorit se vrátil do zápasu. Když Čakovice promarnily také osmý dílčí duel, muselo rozhodnout poslední, deváté utkání.

V něm se projevila aktuální pohoda a větší energie Karlových Varů, které po výhře 2:0 na sety ukončily superfinále. Západočeši tak získali už sedmý extraligový titul v historii. Modřice skončily v soutěži na třetím místě, když v duelu o bronz zdolaly Vsetín.

Superfinále nohejbalové extraligy v Praze:

Čakovice - Karlovy Vary 4:5.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články