Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Neusser je pro vyloučení ruských sportovců ze soutěží

Ruští sportovci by měli být vyloučeni z evropských a světových šampionátů, uvedl předseda Národní sportovní agentury (NSA) Filip Neusser. Rusku chce zároveň odebrat pořadatelství všech mezinárodních sportovních akcí. Neusser to uvedl na Twitteru, své kroky chce koordinovat s premiérem Petrem Fialou.

Filip Neusser
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít
Je nám líto, video expirovalo.
Svět sportu odmítá turnaje v Rusku. Neusser chce vyloučit Rusy i ze soutěží

"Nedokáži si představit, že v době, kdy Rusko bezdůvodně napadá Ukrajinu, si u nás budou ruští reprezentanti soutěžit, jako kdyby se nic nedělo. Reakci koordinujeme s Petrem Fialou, včera jsem odeslal na vládu návrh na zvážení těchto sankcí," napsal Neusser.

V otázce přesunutí mezinárodních sportovních akcí z Ruska se shodl s předsedou Českého olympijského výboru Jiřím Kejvalem. Ten se ale ve čtvrtečním vyjádření vyslovil proti vyloučení ruských reprezentantů. "Nepovažuji za vhodné v tuto chvíli uplatňovat na jednotlivé ruské sportovce princip kolektivní viny tím, že by se nesměli účastnit sportovních klání," uvedl Kejval.

UEFA v pátek Rusku odebrala pořadatelství finálového zápasu fotbalové Ligy mistrů, které se mělo hrát 28. května v Petrohradu. Kvůli ruské invazi na Ukrajinu se utkání uskuteční v Paříži. Ruské kluby i národní týmy budou domácí zápasy v soutěžích UEFA hrát na neutrální půdě. Mezinárodní lyžařská federace zrušila všechny závody Světového poháru konané v Rusku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články