Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Němec má v 45 letech patnáctý titul mistra světa na trávě

V 45 letech vybojoval travní lyžař Jan Němec patnáctý titul mistra světa. Na domácím šampionátu ve Štítné nad Vláří na Zlínsku vyhrál superobří slalom. Mezi ženami opět vyhrála Japonka Čisaki Maedaová. Nejlepší z domácích závodnic Eliška Rejchrtová byla sedmá.

Martin Barták
zdroj: ČTK

Český reprezentant, který se vrátil pět let po konci kariéry, zvítězil o 52 setin sekundy před svým dlouholetým velkým soupeřem Italem Edoardem Frauem.

Bronzovou medaili za jednačtyřicetiletým italským lyžařem, který má ve sbírce čtyři světové tituly a v super-G obhajoval zlato z roku 2019, získal Jan Borák.  V předchozím závodě juniorů byl přitom až pátý.

Je nám líto, video expirovalo.
Travní lyžař Němec oslavil comeback zlatem

"Na tenhle závod jsem se připravoval, ale doteď tomu vítězství nevěřím," uvedl Němec. "Tenhle kopec mám rád. Je rychlý, náročný, jezdil jsem sem i během letošních prázdnin. Manželka mi celé tohle dobrodružství trpěla, největší dík patří jí, že mi na stará kolena dopřála takový adrenalinový zážitek," řekl český veterán, který získal první světový titul před 20 lety.

V pátek ho čeká superkombinace. "Soustředil jsem se hlavně na super-G, zítra v kombinaci se slalomem to bude rozhodně těžší, moc rychlé nohy už nemám. Ale zatím jsem fit, večer si dám nějakou brufenovou injekci a zítra nastoupím. Věřím, že by mi super-G mohlo sednout," dodal Němec.

Martin Barták, který v úterý na úvod MS ovládl obří slalom, tentokrát skončil sedmý. Na Němce, který v obřím slalomu nestartoval, ztratil 78 setin.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články