Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Největším favoritem Velké pardubické je Váňa s Tiumenem

Praha – Žokej Josef Váňa s hnědákem Tiumenem jsou podle bookmakerů největšími favority 121. ročníku Velké pardubické. Pokud se v neděli předpoklady naplní, vyhrál by Váňa poosmé v kariéře a Tiumen potřetí v řadě. "Váňa s Tiumenem je logicky největším favoritem, vyhráli spolu už dvakrát a letos zvládli kvalifikaci bez většího úsilí," řekl dnes hlavní bookmaker Jaroslav Zawojski. "Mám jen obavu, jestli to Váňa nepřehnal a nepřipravil ho do formy brzy," doplnil.

Osmapadesátiletý Váňa pojede 6 900 metrů dlouhý závod již popětadvacáté v kariéře. "Asi budu favorit, takže doufám, že sázkaře nezklamu. A není to můj problém, já na dostih nesázím," řekl Váňa Lidovým novinám.

Pět dnů před dostihem má Tiumen kurz 2,25:1, druhý nejnižší kurz má Klaus (5:1) a třetím favoritem je Valldemoso, který loni dostih nedokončil. "Letos si s Taxisovým příkopem poradí lépe a dostane se do cíle," předpověděl Zawojski. "Obecně je za Tiumenem sedm až osm koní, kteří mají šanci na velmi dobrý výsledek a šanci Váňu potrápit," řekl bookmaker kanceláře Betino a dodal, že v dostihu nebude vyložený outsider. Nejvyšší kurzy mají Mandarino, Karlsbad (oba 50:1) a Flambion (55:1).

Mezi možné kandidáty na výhru patří i Aspirant, Lirain, dvojnásobná vítězka dostihu Sixteen a loni o nos druhý Amant Gris. "Je šedivý a stejně nevýrazné jsou i jeho letošní výsledky, ale v pardubické šel vždy pěkně," upozornil Zawojski.

Do 121. Velké pardubické odstartuje v neděli patnáct koní v českém tréninku. Start je oproti loňskému roku až v 16:25. "Což je myslím lepší vzhledem k rámcovým dostihům i k Velké pardubické," řekl prezident Jockey Clubu Václav Luka.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž Marka Štětiny

Kurzy na vítěze 121. Velké pardubické České pojišťovny:

2:25 - Tiumen (ž. Váňa st.),

5:1 - Klaus (ž. Myška),

6:1 - Valldemoso (ž. Andrés),

10:1 - Aspirant (ž. Lemée, Fr.) a Lirain (ž. Váňa ml.),

11:1 - Sixteen (ž. Bartoš),

14:1 - Amant Gris (ž. Stromský), Bremen Plan (ž. Korpas) a Zulejka (Šimůnek),

17:1 - Trezor (ž. Mátl) a Wavelight Laser (ž. Kousek),

35:1 - Teviot (ž. Havelka),

50:1 - Mandarino (ž. Kašný) a Karlsbad (ž. Novák),

55:1 - Flambion (Sovka).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články