Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Nejúspěšnější festival mládeže. Atlet Škarban a volejbalisté vybojovali další medaile

Stříbrný atlet Jan Škarban a volejbalisté ziskem bronzu završili sbírku českých sportovců na Evropském olympijském festivalu mládeže na 14 medailí. Šestnáctiletý běžec z Plzně skončil druhý v závodu na 2000 metrů překážek, reprezentační volejbalisté do 20 let zakončili turnaj výhrou 3:1 nad Tureckem.

Mladí čeští sportovci v Banské Bystrici výrazně vylepšili dosavadní rekordní sbírku z festivalů EYOF, dosud nejvíce vybojovali devět medailí v Trabzonu v roce 2011. Tehdy jejich bilance činila 2-2-5, tentokrát mají 3-5-6. Ze čtrnácti medailí se o jedenáct postarali atleti.

Škarban si časem 5:47,96 vylepšil osobní rekord, souboj o zlato prohrál se Španělem Mariem Palenciou o sekundu a dvě setiny. "Běželo se mi skvěle, déšť tomu napomáhal, konečně nebylo horko. Super pocit, super závod," řekl český atlet.

Volejbalisté pod vedením kouče Jana Svobody ve skupině prohráli v pěti setech s Tureckem, porazili Belgii 3:1 a Polsko 3:0. V pátečním semifinále podlehli 1:3 Bulharům a dnes stejným výsledkem zdolali Turky. "Chtěli jsme jim porážku vrátit. Hráli jsme to, co umíme, a je z toho bronz," řekl Šimon Bryknar, kapitán týmu, který spolu hraje už čtyři roky a před dvěma lety vybojoval stříbro na mistrovství Evropy kadetů do 18 let.

Nejúspěšnější výpravou olympijského festivalu byla suverénně Itálie s 21 nejcennějšími kovy a celkem 47 medailemi, následovaly Německo a Španělsko. Češi obsadili 15. místo z 50 zúčastněných zemí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články