Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Nejrychlejší a bezchybný. Adam Ondra vyhrál závod v Brianconu

Adam Ondra v kvalifikaci úvodního závodu Světového poháru v Brianconu jako jediný dvakrát zdolal celou cestu, v semifinále dolezl s Rakušanem Jakubem Schubertem nejvýše a ve finále jako jediný dosáhl topu. Připsal si tak další cenný triumf. Ostatní Češi se mezi nejlepší neprobojovali. Jakub Konečný obsadil 14. příčku, Martin Stráník skončil 24., Eliška Adamovská 13.

Ondra v této disciplíně prodloužil svou neporazitelnost, která trvá už od začátku minulého roku. Loni vyhrál tři závody SP, ovládl i celkové pohárové pořadí a triumfoval také na světovém šampionátu i na mistrovství Evropy.

Letos se lezci kvůli koronavirové krizi sešli na světové scéně poprvé. Ondra už závodí s jistotou účasti na olympijských hrách v Tokiu, kde se bude soutěžit v kombinaci tří disciplín.

V Brianconu za ním skončili Slovinec Domen Škofic a Rakušan Jakob Schubert, závod žen vyhrála Laura Rogoraová z Itálie.

Výsledky SP ve sportovním lezení v Brianconu

Muži: 1. Ondra (ČR), 2. Škofic (Slovin.), 3. Schubert (Rak.), ...v semifinále 14. Konečný, 24. Stráník, v kvalifikaci 29. Šimon Potůček, 42. Štěpán Potůček (všichni ČR).

Ženy: 1. Rogoraová (It.), 2. Garnbretová (Slovin.), 3. Gibertová (Fr.), ...v semifinále 13. Adamovská, 26. Janošová, v kvalifikaci 30. Smetanová, 39. Králíková, 42. Širůčková (všechny ČR).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články