Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Nejlepšími českými kajakáři jsou Přindiš a Vojtová, mezi kanoisty kralovali Jančová a Ježek

Praha - Rok před olympiádou v Riu, kde bude patřit mezi největší české medailové naděje, otestovala prakticky kompletní domácí slalomářská špička formu na mistrovství České republiky. V nedělním finále si vítězství na singlkajaku zajistila mezi ženami Veronika Vojtová, v kategorii mužů pak vyhrál Vít Přindiš. Kanoistickou kategorii K1 ovládl Stanislav Ježek, hlavní favoritku soutěže Kateřinu Hoškovou pak předstihla Monika Jančová. Konečné výsledky MČR najdete zde.

Vít Přindiš vyhrál na domácím šampionátu ve vodním slalomu v pražské Troji nabitou kategorii kajakářů a obhájil loňský titul. Díky bezchybné jízdě porazil o 1,43 sekundy favorizovaného Jiřího Prskavce, třetí skončil Luboš Hilgert. Medaile nezbyla na olympijského medailistu Vavřince Hradilka či třetího muže pražského Světového poháru Ondřeje Tunku.

Přindiš porazil všechny reprezentanty, sám se letos do národního týmu v silné konkurenci nevešel. "Bylo to letos těžší. Měl jsem méně natrénováno a dělal jsem jiné věci, takže rozhodně si toho cením víc letos než loni. Loni jsem byl ve větší pohodě. Je to první letošní závod, který jsem vyhrál, a zrovna je to mistrovství, takže to krásně vyšlo," radoval se Přindiš.

Loňské prvenství zopakovali také deblkanoisté Jonáš Kašpar a Marek Šindler, singlovým šampionem se stal Michal Jáně. Ženské tituly vybojovaly kajakářka Veronika Vojtová a kanoistka Monika Jančová.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy z MČR ve vodním slalomu
Zdroj
ČT sport, kanoe.cz, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články