Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Nejlepší v klasice, rapidu i bleskové hře. Carlsen získal šachovou trojkorunu

Magnus Carlsen již oznámil, že svůj titul mistra světa v klasickém šachu obhajovat nebude. O tom, že právě on je nejsilnějším hráčem světa, ale nemůže být sporu. Norský velmistr ke svým titulům z klasického a z rapid šachu přidal i ten z bleskového šachu a drží tak všechny tři prestižní trofeje. 

Magnus Carlsen
zdroj: Profimedia

Carlsen vyhrál turnaj v kazašském Almaty s celkovým skóre šestnácti bodů, o druhé místo se podělili Američan Hikaru Nakamura a Arménec Haik Martirosyan, kteří nasbírali o bod méně. Nor o svém vítězství rozhodl triumfem nad Nodirbekem Abdusattorova z Uzbekistánu.

Šachovou trojkorunu Carlsen poprvé zkompletoval v roce 2014 a zopakoval ji ještě o pět let později. Celkově jde o jeho šestý titul v bleskovém šachu, z rapidu má trofeje čtyři.

Český reprezentant Thai Dai Van Nguyen obsadil mezi bezmála dvěma stovkami šachistů 61. místo. Anna Lhotská byla v ženském turnaji devětačtyřicátá. V bleskovém šachu mají hráči na své tahy jen tři minuty. Ženský titul obhájila osmnáctiletá Bibisara Assaubajevová z Kazachstánu.

Zdroj
Chess24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články