Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Návrat na trůn po roční přestávce. Choupenitch znovu ovládl anketu Sokol roku

Po roční přestávce se na trůn pro krále ankety Sokol roku vrátil Alexander Choupenitch, bronzový šermíř z olympijských her v Tokiu. Nejlepším kolektivem roku 2021 se staly basketbalistky Hradce Králové, které loni skončily druhé v lize za suverénním USK Praha. Slavnostní vyhlášení se konalo v sídle České obce sokolské v Tyršově domě v Praze.

Choupenitch se vrátil na sokolský trůn po roční přestávce, kdy kraloval gymnasta David Jessen, který tentokrát skončil třetí. Mezi reprezentanty Sokola Brno I se na druhé místo vklínil atlet Michal Desenský ze Sokola Hradec Králové.

"Loňský rok byl i rokem olympijským a laťka byla tudíž nastavena velmi vysoko. Bronzová medaile Alexandera Choupenitche je velkým úspěchem, podle ní se hodnotily i výkony ostatních sportovců," uvedl vedoucí Odboru sportu České obce sokolské Petr Syrový v tiskové zprávě.

Zvláštní cenu starostky České obce sokolské získal Miloš Kadala, starosta Sokola Lužice za pomoc při likvidaci následků tornáda, které se přehnalo jižní Moravou.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články