Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Na závěr deaflympiády se Češi radovali ze zlata a bronzu

Samsun – Hned dvojnásobnou medailovou radost si výprava českých neslyšících sportovců vychutnala v závěrečný den soutěží na letní deaflympiádě v Turecku. Diskařka Lenka Matoušková vybojovala zlato a Kateřina Janošcová skončila třetí v bowlingu.

Je nám líto, video expirovalo.
Češi vybojovali na závěr deaflympiády zlato a bronz

Matoušková kralovala soutěži od první série. Klání stačila na poslední chvíli zdramatizovat Litevka Voroněcká, která čtyřiadvacetiletou českou atletku přehodila. Matoušková však prokázala výtečnou formu a zareagovala bez zaváhání hodem dlouhým 47,95 m.

Výkon znamenal nejen zisk zlaté medaile, ale také nový deaflympijský rekord. "Jsem za tu Litevku strašně ráda, protože mě vyhecovala. Kdyby jí nebylo, deaflymopijský rekord bych asi nehodila, protože by mi chyběla motivace," řekla stále usměvavá Matoušková, která navázala na slavné časy Pavlíny Maléřové, trojnásobné šampionky vrcholné akce neslyšících.

Předchozí dvě medaile vybojovala v Samsunu mužská část české výpravy - teprve patnáctiletý tenista Jaroslav Šmédek a vlajkonoš Marek Bartošek ve vzduchové pušce.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články