Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Na SP v Račicích se představí i Fuksa, Radoň s Dvořákem odpočívají

Račice - Bez čerstvých olympioniků Jaroslava Radoně s Filipem Dvořákem, zato s Martinem Fuksou se představí česká reprezentace na Světovém poháru v Račicích. Deblkanoe si dopřává odpočinek po náročném týdnu v Duisburgu, kde si vyjela olympijské místo a vybojovala v SP třetí místo. Fuksa otestuje formu v letošní soutěžní premiéře. Nové složení bude testovat čtyřkajak. Přímý přenos finálových jízd sledujte v sobotu od 10:50 exkluzivně na našem webu.

Radoň s Dvořákem vždy toužili závodit před vlastním publikem, olympijské hry jsou ale důležitější. Trenér jim naordinoval týdenní odpočinek a pak zahájí přípravu na Rio. "Vynecháváme i mistrovství Evropy a budeme startovat na mezinárodních závodech až v Riu," řekl Radoň. Kontinentální šampionát se koná na konci června v Moskvě.

Dvojnásobný medailista z loňského MS Fuksa naopak vynechal Duisburg, v Račicích ho čeká mimo jiné olympijský vítěz Sebastian Brendel z Německa. Fuksa se představí na olympijském kilometru i na poloviční trati, na níž získal titul mistra světa.

"Můžu závodit doma a nemusím nikam cestovat a hlavně se na mě přijedou podívat všichni z mého okolí," těšil se Fuksa. "V posledních týdnech jsem se věnoval v první řadě hlavně tréninkům, abych vstoupil do olympijské sezony před domácím publikem tou správnou nohou. Mimoto proběhlo i natáčení a focení směrem k olympiádě," uvedl.

Bronzový čtyřkajak z loňského MS pojede tentokrát ve složení Daniel Havel, Jakub Špicar, Josef Dostál a Jan Štěrba, který se po Duisburgu vrací na své místo zadáka. Lukáš Trefil pojede individuální závody, jeho místo v lodi mistrů světa z roku 2014 zaujme stejně jako v Duisburgu Špicar.

Do Račic se sjede více než 600 závodníků z 54 států a pro organizátory bude závod generálkou na MS, které se v Račicích uskuteční příští rok po 59 letech. "Pro českou kanoistiku je to prestižní záležitost, pro diváky skvělá příležitost vidět velkou část světové špičky. A závod je také příležitostí pro široký okruh reprezentantů poměřit se se světovou špičkou," uvedl předseda Českého svazu kanoistů Jan Boháč.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články