Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Na skvělé výkony nedokázal Ondra ve finále MS navázat a z boulderingu si medaili nepřiveze

Ovládl jak kvalifikaci, tak i semifinále. Finále mistrovství světa v boulderingu ale Adamu Ondrovi nevyšlo. Český reprezentant jako jediný nezapsal žádnou takzvanou zónu, tedy bodovaný mezistupeň ještě pod vrcholem, a obsadil konečnou šestou příčku. Titul v Japonsku získal domácí Tomoa Narasaki, letošní vítěz celkového hodnocení Světového poháru.

Ondra, který má z boulderingu světový titul z roku 2014 a další dvě stříbra, vstupoval do finále jako velký kandidát na medaili. Už postup do finále, kam se na loňském MS nedostal, hodnotil pozitivně. "První disciplína pro mě dopadla, řekl bych, úspěchem, díky tomu, že jsem postoupil do finále. Ve finále jsem měl zápis čistá nula, což je určitě zklamání," uvedl.

Začalo to hned tím prvním, na který se lezci museli rozeběhnout a vyskočit. Ondra se dokázal zachytit jen jednou, ale při následném přesunu už nebyl úspěšný a pak už se ve čtyřminutovém časovém limitu ani nedostal do startovní pozice.

Podobně marné bylo jeho snažení i při dalších třech cestách a jako jediný z finalistů nezapsal ani jednu zónu. Všichni měli alespoň dvě. "Bylo to finále hodně těžké, bojovalo se o každý chyt. Styl to byl hodně moderní, hodně koordinační, hodně dynamický. Je určitě dobré směrem k olympiádě vidět, že v něm mám velké rezervy a vím, na čem pracovat," řekl.

Je nám líto, video expirovalo.
Ondrovi se na MS nepovedlo finále boulderingu, skončil šestý

Na top ve finále dosáhl jen Narasaki, který zdolal první tři bouldery a přidal ke zlatu z roku 2016 druhý světový titul. Další medaile se braly za tři zóny, přičemž rozhodoval počet pokusů potřebných k jejich dosažení. Stříbro získal Rakušan Jakob Schubert, třetí příčku obsadil Yannick Flohé z Německa.

Ženskou soutěž ovládla favorizovaná Janja Garnbretová, která jako první žena dokázala obájit světový titul v této disciplíně. Dvacetiletá Slovinka, která letos vyhrála celkové hodnocení SP v boulderingu, se ve finále jako jediná dostala na vrchol tří ze čtyř cest.

Pro Ondru šampionát ale nekončí. Zúčastní se jak lezení na obtížnost, v němž patří rovněž mezi hlavní favority, tak i na rychlost. Prioritou je pak pro českého reprezentanta kombinace, v níž bude obhajovat titul vicemistra světa a ze které sedm nejlepších postoupí na olympijské hry v Tokiu. Kvalifkace je na programu příští středu.

Mistrovství světa ve sportovním lezení v Hačiodži (Japonsko):

Bouldering:

Muži: 1. Narasaki (Jap.) 2. Schubert (Rak.), 3. Flohé (Něm.), ...6. Ondra, v kvalifikaci 57. Stráník, 71. Konečný, 96. Kříž (všichni ČR).

Ženy: 1. Garnbretová (Slovin.), 2. Nogučiová (Jap.), 3. Coxseyová (Brit.), ...v kvalifikaci 55. Adamovská (ČR).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články