Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Na olympiádu mládeže odletí 24 českých talentů

Praha - Čtyřiadvacet českých talentovaných sportovců odletí ve středu na olympijské hry mládeže do rakouského Innsbrucku. V 15 zimních sportech a 63 soutěžích se představí více než tisíc závodníků ve věku čtrnáct až osmnáct let. Program v Innsbrucku a Seefeldu začíná v pátek a potrvá do konce příštího týdne.

Olympijská vlajka
zdroj: ČT24 autor: ČT24

"Poprvé v historii se na podobném podniku schází konkurence z celého světa. Naše medailové naděje se tak těžko odhadují. Největší ambice máme v curlingu a snowboardingu," uvedl v tiskové zprávě šéf české výpravy František Dvořák.

S medailovými ambicemi cestuje do Innsbrucku také běžec na lyžích Petr Knop. "Pokud by to zacinkalo, bylo by to super, ale pokud se umístím do desátého místa, budu také spokojený," přiznala česká naděje. V letadle, které do Rakouska odletí ve středu, bude i trenér rychlobruslařské královny Martiny Sáblíkové Petr Novák, který má v týmu dva svěřence.

Olympiádu zahájí Rogge

Slavnostní zahájení se uskuteční v areálu slavného skokanského můstku Bergisel s kapacitou 28 000 diváků. Jeho ochozy pamatují ceremoniály z olympijských her v letech 1964 a 1976. Mezinárodní olympijský výbor podle zástupců Českého olympijského výboru bere mládežnické hry velmi prestižně. "Zahájení provede prezident MOV Jacques Rogge," řekl generální sekretář Českého olympijského výboru Petr Hrubec.

První ročník olympijských her mládeže se konal v létě 2010 v Singapuru, odkud čeští sportovci přivezli dvě zlaté, dvě stříbrné a tři bronzové medaile. Další zimní hry mládeže bude za čtyři roky hostit Lillehammer, druhý ročník letních her se bude konat v roce 2014 v čínském Nan-ťingu.

Nominace ČR:

Muži: Ondřej Hošek, Adam Václavík (oba biatlon), Jana Čejková (krasobruslení), Martin Štěpán (sjezdové lyžování), Václav Klemš (akrobatické lyžování), Petr Knopp (běh na lyžích), Tomáš Portyk (severská kombinace), Tomáš Friedrich (skoky na lyžích), Ondřej Porkert (snowboarding), Michal Prokop (rychlobruslení), Marek Černovský, Kryštof Krupanský (oba curling).

Ženy: Erika Jislová, Jessica Jislová (obě biatlon), Alexandr Sinicyn (krasobruslení), Dominika Drozdíková (sjezdové lyžování), Veronika Čamková (akrobatické lyžování), Petra Hynčicová (běh na lyžích), Natálie Dejmková (skoky na lyžích), Diana Augustinová (snowboarding), Nikola Dráhalová (rychlobruslení), Vendula Kotenová (saně), Alžběta Baudyšová, Zuzana Hrůzová (obě curling).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články