Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Na mistrovství Evropy kralují Rusové, Holasová ve víceboji obsadila 22. příčku

Prvnímu dnu finálových soutěží na jednotlivých nářadích na mistrovství Evropy ve Štětíně dominovali gymnasté Ruska, kteří získali čtyři z pěti možných zlatých medailí. Bez cenných kovů zůstali vítězové pátečního víceboje Nikita Nagornyj z Ruska a Francouzka Mélanie de Jesusová dos Santosová. V páteční soutěži vícebojařek obsadila česká zástupkyně Aneta Holasová 22. místo. 

Mistrovství Evropy v gymnastice
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/MATEUSZ SLODKOWSKI/FOTO

Prostná vyhrál mistr světa ve víceboji Artur Dalalojan, na kruzích triumfoval Denis Abljazin, mezi ženami vybojovaly zlato Maria Paseková na přeskoku a Anastasija Iljankovová na bradlech.

Ruskou dominanci narušil jen na koni našíř dvojnásobný olympijský vítěz Max Whitlock z Británie. Evropský šampionát vyvrcholí závěrečnými pěti finálovými soutěžemi v neděli.

Holasová skončila ve víceboji na 22. příčce

Aneta Holasová obsadila v pátek na mistrovství Evropy 22. místo ve finále víceboje. Závodnice pražských Bohemians výrazně zaostala za bodovým ziskem 51,265 ze čtvrteční kvalifikace a se známkou 48,732 za sebou nechala dvě soupeřky.

Mistryní Evropy se v pátečním klání stala jako druhá Francouzka v historii Mélanie de Jesusová dos Santosová, jež výsledkem 55,433 bodu porazila o pouhých 68 tisícin obhájkyni titulu Elissu Downieovou z Británie.

Je nám líto, video expirovalo.
Mistryní Evropy je po 12 letech Francouzka, Holasová skončila na 22. místě

Vítězka kvalifikace Angelina Melnikovová z Ruska pokazila kladinu a brala bronz. Víceboj mužů vyhrál poprvé ruský gymnasta Nikita Nagornyj, jenž vyhrál před svým krajanem a úřadujícím světovým šampionem Arturem Dalalojanem. Vítěze středeční kvalifikace porazil o více než osm desetin bodu. Třetí místo obsadil překvapivě Kypřan Marios Georgiu, který na vítěze ztratil už více než čtyři body.

Dvaadvacetiletý Nagornyj má první titul ve víceboji, ale z evropského šampionátu získal již páté zlato. V roce 2015 triumfoval v přeskoku a rok nato v prostných. K tomu pomohl ke dvěma titulům ruskému družstvu. Ve víceboji chyběl evropský šampion z let 2015 a 2017 Ukrajinec Oleg Verňajev, který po operaci kotníku nastoupil jen do dvou soutěží na jednotlivých nářadích.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články