Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Na ME v aerobiku získali Češi šestnáct zlatých medailí

Karlovy Vary - Šestnáct zlatých medailí získali čeští reprezentanti na mistrovství Evropy ve sportovním aerobiku, fitness a hip hopu v Karlových Varech. Domácí závodníci se prosadili především v kategoriích kadetů a juniorů, v soutěži žen obsadila Adéla Citová druhé a Kristýna Zahradníčková třetí místo.

Adéla Citová
zdroj: ČTK autor: Slavomír Kubeš

Juniorská mistryně Evropy a světa Citová při debutu v seniorské kategorii prohrála jen s Belgičankou Lissou van Brandeovou. "Pro mě byl cíl dostat se do finále. Na mistrovství mi ale hodně sedla i hudba, která byla tvrdší a mohla jsem se tak vyřádit více na technice, ve které jsem silnější než v ženských prvcích," uvedla Citová.

Citová přesto bez zlata neodjela, v soutěži trojic triumfovala spolu s Eliškou Martinovskou a Lucií Veličkovou v barvách Fitness Studia Louny. "Naší velkou výhodou je obrovská základna závodníků a výborní choreografové i trenéři. Čeští reprezentanti vynikají především v technickém provedení a další skvělé sestavy jistě předvedou i v říjnu na mistrovství světa ve Vídni," řekla prezidentka svazu aerobiku a fitness Jana Havrdová. Šampionátu se zúčastnilo 1300 závodníků z 12 zemí.

Je nám líto, video expirovalo.
ME ve fitness aerobiku ovládly Češky
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články