Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Na Czech Open dorazila zvučná jména, představí se Japonec Harimoto

Geniální japonský stolní tenista Tomokazu Harimoto a Němec Dimitrij Ovtcharov jsou největšími hvězdami Czech Open. Turnaj série World Tour začal v úterý kvalifikací a hlavní soutěž je na pořadu od čtvrtka.

V Omega centru sportu nedaleko fotbalového Androva stadionu se v hlavní soutěži představí z domácích hráčů Hana Matelová, Dana Čechová a Pavel Širuček, kteří obdrželi divokou kartu pořadatele. Další Češi bojovali v kvalifikaci, ale neuspěli. Nejblíže byli postupu David Reitšpies, Lubomír Jančařík a Renáta Štrbíková, kteří vypadli v závěrečném 4. kole.

Juniorský mistr světa Harimoto loni vyhrál Czech Open ještě jako čtrnáctiletý a stal se nejmladším vítězem turnaje World Tour. S Ovtcharovem patří mezi jeho soky krajan Koki Niwa, Portugalec Marcos Freitas či Dán Jonathan Groth. 

Je nám líto, video expirovalo.
Češi se z kvalifikace neprobojovali, k postupu měla blízko Štrbíková

Mezi ženami je prvních pět nasazených hráček z Japonska. Nejvýše z nich je světová čtyřka Kasumi Išikawaová, loňská mistryně světa ve smíšené čtyřhře. Původně přihlášený Němec Timo Boll se z akce dotované částkou 160 tisíc dolarů odhlásil. Finálový blok je na pořadu v neděli od 14:00.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články