Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Na českém badmintonovém nebi se nic nemění. Další tituly získali Louda a Švábíková

Jan Louda a Tereza Švábíková potvrdili pozici českých badmintonových jedniček a na domácím šampionátu obhájili loňské tituly. Louda se radoval počtvrté v kariéře, Švábíková dokonce pošesté za sebou.

Je nám líto, video expirovalo.
MČR v badmintonu opět vyhráli Louda a Švábíková

Louda si zopakoval loňské třísetové finále s Jiřím Králem a v duelu, jenž nabídl spoustu až exhibičních výměn, byl znovu úspěšnější. Král sice vyhrál první set 21:13, ale na premiérový titul nedosáhl. Další sady získal v poměru 21:16 a 21:13 favorit a po 65 minutách mohl slavit.

"Jsem šťastný, že jsem zase titul obhájil, protože si myslím, že jsme s Jirkou na podobné výkonnostní úrovni. V prvním setu jsem se do toho nemohl úplně dostat, jsem rád, že se mi to v průběhu utkání povedlo," uvedl Louda, jenž se za uplynulý rok posunul ze 190. na současnou 97. příčku světového žebříčku.

Téměř jednou tak rychlejší bylo finále dvouhry žen, v němž obhájkyně Švábíková zdolala Kateřinu Tomalovou 21:9 a 21:14 za 34 minut. "S Katkou se dobře známe, ona je běhavější hráčka, já zase útočnější, pokud se tyhle dva styly střetnou, většinou zvítězí ta útočnější stránka. Navíc mi asi pomohlo i to, že jsem zkušenější, co se týče finálových soubojů na republikovém šampionátu," řekla Švábíková.

Stejné vítěze jako loni měly také čtyřhry mužů a žen, v nichž obhájili tituly Adam Mendrek s Ondřejem Králem a Kateřina Zuzáková s Lucií Krpatovou. Smíšenou čtyřhru vyhráli Vít Kulíšek s Denisou Šikalovou.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články