Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Muži ani ženy si na MS ve stolním tenisu o medaile nezahrají

Dortmund - Stolní tenisté ani tenistky si na mistrovství světa družstev o medaile nezahrají. Oba české výběry nepostoupily v Dortmundu ze skupin do osmifinále. Češky odsoudila k bojům o 13. až 24. místo dnešní prohra s Rakouskem 1:3 a muže porážka týmž poměrem od Singapuru.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Stolní tenisté potřebovali k postupu do osmifinále porazit Singapur, ale na soupeře nestačili. Dmitrij Prokopcov příliš nevzdoroval 21. hráči světa Gao Ningovi, jednačtyřicetiletý Petr Korbel prohrál s Jang C' i s Gao Ningem a jen Michal Obešlo uspěl proti Pchang Süe Ťie. "Obešlo hrál výborně, těžil ze servisu a zvládl zápas psychicky, ale jinak jsme na Singapurce neměli nárok," řekl trenér Tomáš Demek.

Stolní tenisté tak porazili ve skupině pouze Portugalsko, zbylé čtyři zápasy prohráli. "Čeká nás boj o záchranu a toho jsem se bál. Tyto zápasy nemám rád. Jsou to nervy, může se stát cokoli," řekl Demek.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští stolní tenisté na MS neuspěli

Stolní tenistky dopoledne nestačily na čínské rodačky reprezentující Rakousko. Iveta Vacenovská i Renata Štrbíková nezískaly ani set proti Liou Ťia, levou rukou hrající mistryni Evropy z roku 2005, aVacenovská prohrála i s Li Čchiang-ping. Bod získala Kateřina Pěnkavová po výhře nad Elenou Waggermayerovou. "Zápas nám nevyšel, ale bylo to především zásluhou výborné hry soupeřek. Rakouské Číňanky předvedly vynikající výkony," řekl trenér Miroslav Cecava na svazovém webu.

V závěrečném utkání skupiny porazily české reprezentantky Rusko 3:2 na zápasy. Skončily tak na čtvrtém místě a vyhnou se zápasům o záchranu v elitní kategorii. Další zápas stolní tenistky čeká v pátek proti Rusku nebo Srbsku.

 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články