Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Musil na ME judistů skončil devátý

Montpellier – Judista Jaromír Musil prohrál na mistrovství Evropy v Montpellieru ve váze do 81 kilogramů ve třetím kole a obsadil dělenou devátou pozici. V kategorii do 73 kg Václav Sedmidubský i Jakub Ječmínek vypadli při své premiéře na šampionátu už v 1. kole.

Jaromír Musil (vlevo)
zdroj: ČTK autor: Martin Gregor

Musil vstoupil do turnaje překvapivým vítězstvím nad obhájcem stříbrné medaile Tomislavem Marijanovičem z Chorvatska, kterého jasně porazil, když postupně získal juko, wazari i ipon. V dalším kole byl aktivnější i proti čtvrtému muži světového žebříčku Svenu Mareschovi z Německa, když soupeř už měl dva tresty za pasivitu.

Pak si však musel Musil upravovat kimono, což ho vyvedlo z rytmu, a vzápětí udělal chybu, kterou Němec využil k zisku iponu a vítězství. Velmi těžký los měli i oba nováčci ve váze do 73 kg. Sedmidubský narazil na Nizozemce Dexe Elmonta, který má na kontě už tři medaile z mistrovství světa. Proti českému judistovi potvrdil své zkušenosti a jasně postoupil.

Ječmínek narazil na Gruzínce Zebedu Rechviašviliho, který přijel obhajovat bronzovou medaili. To se mu sice nakonec nepovedlo, ale českého reprezentanta udolal, i když jen nejmenším bodovým rozdílem na juko, když Ječmínek vydržel na tatami celých pět minut. Šampionát v Montpellieru potrvá do neděle.

V sobotu bude ve hře největší česká naděje Lukáš Krpálek v kategorii do 100 kg. Obhajobu zlaté medaile začne proti Maďarovi Miklósi Cirjenicsovi, který je až na 53. místě světového žebříčku. "Svoji skupinu by za normálních okolností měl vyhrát a dostat se do boje o medaili.

Pokud půjde vše podle předpokladů, měl by se o postup do finále střetnout s domácím Cyrillem Maretem, kterému by Lukáš chtěl oplatit letošní porážku z finále turnaje v Paříži," řekl reprezentační trenér Petr Lacina. Krpálek má za sebou téměř dvouměsíční pauzu zaviněnou natrženým svalem v rameni.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články