Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

MS v aerobiku bylo ve znamení střídání generací, stříbro veze Citová

Adéla Citová se v nizozemském Leidenu stala vicemistryní světa v aerobiku. V královské kategorii šampionátu ji předčila jen Lissa Van Brandeová z Belgie. Citová navázala na úspěch Kristýny Zahradníčkové, která vybojovala stříbro vloni. Těsně pod stupni vítězů se seřadily Tereza Kudláčková a Tereza Tydlitátová. S kariérou se medailí rozloučila i Zahradníčková, která získala stříbro s triem Fitness studia Louny.

S největším napětím byly tradičně očekávány výkony v kategorii žen. Jen v triích totiž překvapivě nastoupily jak mnohonásobná šampionka Australanka Allira Bullová, tak loni stříbrná Zahradníčková.

Česko reprezentovaly vedle Citové i Tydlitátová a Kudláčková, na zlato však nakonec nedosáhla ani jedna z nich. V těžké konkurenci zvítězila loni bronzová Belgičanka van Brandeová. Citová při své druhé účasti na MS získala vedle stříbra i cenu sympatií publika. Kudláčková skončila čtvrtá za Australankou Sandi Heardovou, Tydlitátová pátá.

Zahradníčková se na pódiu dojemně rozloučila se závodním světem, následovalo vzpomínkové video jako ohlédnutí za její kariérou a velké ovace publika. Na světovém šampionátu se svými kolegyněmi Lucií Veličkovou a Citovou z tria Fitness studia Louny vybojovala stříbro za vítěznou Austrálií.

Letošní MS dospělých se neslo ve znamení stříbrných medailí, kterou získaly také páry Michal Toman a Markéta Koblerová, Fitness Center Báry a Hanky Šulcové v kategorii Grande Aerobic či Aerobic team Praha v kategorii Petite Aerobic. V Petite Step si pak OneClub Brno vybojoval bronz.

Čeští junioři ovládli šest z osmi soutěží, individuální tituly získali Karolína Kudláčková a Radek Dvořák. Dohromady včetně kadetů získala česká reprezentace v Nizozemsku rekordních 47 medailí.

Zdroj
FISAF.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články