Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Moravec a Soukalová ovládli stíhačku na letním MČR v biatlonu

Letohrad – Nejúspěšnější čeští biatlonisté z olympijských her v Soči Ondřej Moravec a Gabriela Soukalová na letním domácím šampionátu na kolečkových lyžích vyhráli stíhací závody. Oba si spravili chuť po sobotních nevýrazných výkonech ve sprintu. Využili při tom toho, že se startovalo postupně v pětisekundových intervalech, nikoliv podle odstupů ze soboty.

Ondřej Moravec
zdroj: ČTK/ITAR-TASS autor: Sharifulin Valery

Pro Moravce se ani stíhací závod nevyvíjel ideálně, po třech chybách při úvodní položce byl až na konci první desítky. Postupně se ale propracovával dopředu. "V můj prospěch se závod zlomil po první stojce. Tam se mi podařilo dát nulu, zatímco soupeři chybovali," uvedl.

Pomohlo mu také kuriózní zaváhání vítěze sprintu Michala Šlesingra, který na domácí trati zabloudil. Vzhledem ke zkráceným intervalům se raději nechal soupeři dojet a další úvahy o taktice se mu staly osudnými. "Pak jsem opět začal přemýšlet nad tím, zda by nebylo vůbec nejlepší se nechat ještě předjet. No, a než jsem to domyslel, už jsem jel po jiném okruhu," popisoval moment, který ho připravil o vedení. Pak přišly ještě chyby na střelnici a výsledkem bylo páté místo.

Je nám líto, video expirovalo.
Moravec a Soukalová ovládli stíhačku na letním MČR v biatlonu

Na rozdíl od sprintu, v jehož průběhu musela na čtyři trestné okruhy, se naopak střelecky poměrně dařilo Soukalové. Se dvěma chybami vyhrála o půl minuty před Slovenkou Terézií Poliakovou. "Střelba mě zachránila, protože se mi běželo opravdu hodně špatně, moc jsem nemohla," uvedla. Čtyřikrát netrefila terč vítězka sprintu Veronika Vítková a byla celkově třetí.

Zdroj
ČTK, biatlon.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články