Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Moderní gymnastky se připravovaly v chorvatském azylu na ME, které bude bez Ruska

O vrchol sezony naštěstí nepřijdou. Moderní gymnastky se v posledních týdnech připravovaly na mistrovství Evropy, které se od čtvrtka uskuteční v hlavním ukrajinském městě Kyjevě. Bude bez účasti velmoci v tomto sportu, reprezentace Ruska, tím pádem šance na dobrý výsledek se zvyšují.

Moderní gymnastika
zdroj: ČTK/AP autor: Dmitri Lovetsky

Tak jako všem sportovcům i moderním gymnastkám koronavirus ztížil přípravu na šampionát. Od 12. září byla v České republice zavřená veškerá vnitřní sportoviště, k tréninku tak musely odcestovat do chorvatské Poreče.

"Byly jsme na hotelu, kde jsme měly baletní sál, tělocvičnu, fitness a posilovnu. Teoreticky jsme z hotelu ani nemusely vycházet," říká největší želízko českého týmu Denisa Štěpánková.

Je nám líto, video expirovalo.
Moderní gymnastky vyhlíží ME, připravovaly se v chorvatské Poreči

Dvojnásobná mistryně republiky Štěpánková, která získala druhý titul letos v září, se na šampionátu starého kontinentu představí se čtyřmi juniorkami Terezou Staňkovou, Anitou Lencovou, Kristýnou Charvátovou a Isabelou Hortovou.

Reprezentantky ještě těsně před odjezdem ladily formu v Jihlavě. "Důležité je se nebát a předvést, co umí. Pak si myslím, že výsledek bude dobrý," prohlašuje trenérka Štěpánkové Jarka Zajoncová.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články