Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Moderní gymnastka Mamunová ovládla GP v Brně

Brno - Mistryně světa v moderní gymnastice Margarita Mamunová z Ruska ovládla Grand Prix v Brně. Vyhrála víceboj i všechna čtyři finálová cvičení. Nejlepší česká gymnastka Monika Míčková se po neúspěchu v olympijské kvalifikaci rozloučila ve 24 letech v brněnském závodě s kariérou.

Je nám líto, video expirovalo.
Gymnastka Mamunová ovládla GP v Brně

Ve víceboji skončila Míčková osmá, z finálových cvičení jí vyšla nejlépe sestava s míčem, v níž byla šestá. Další česká gymnastka Anna Šebková obsadila ve víceboji 13. místo.

Jedna z favoritek na olympijskou medaili v Riu Mamunová převyšovala soupeřky nejen ladností, ale také obtížností sestav. "Potvrdila, že patří do absolutní světové elity, a byla velkou ozdobou Grand Prix," poznamenala trenérka českých gymnastek Zdena Schinzelová.

Loučení Míčkové

Pětinásobná mistryně republiky Míčková přiznala, že ji už před závěrečným cvičením se stuhou ovládly emoce. "Bylo to asi nejtěžší cvičení. Rozbrečela jsem se už při nástupu na cvičební plochu. Celkově ale byl můj výkon v poslední Grand Prix lepší, než jsem očekávala. Bylo to na úrovni a užila jsem si to," řekla Míčková.

K pěti domácím titulům ve víceboji přidala ještě dalších 24 vítězství ve finálových cvičeních. V posledních čtyřech sezonách získala na mistrovství republiky pokaždé kompletní sadu medailí. "Myslím si, že jsem udělala pro moderní gymnastiku všechno, co jsem mohla. Měla jsem i období, kdy jsem neměla motivaci a kvůli zraněním uvažovala o ukončení kariéry. Jsem ráda, že se mi podařilo kritické chvíle překonat a bojovat o olympiádu. Srdcem bych dělala gymnastiku pořád. Zdravotně už to nejde," dodala Míčková.

Grand Prix moderních gymnastek v Brně:

Víceboj: 1. Mamunová (Rus.) 77,100, 2. Stanjutová (Běl.) 74,600, 3. D. Averinová (Rus.) 72,850, 4. Filanovská (Izr.) 72,100, 5. A. Averinová (Rus.) 71,250, 6. Pažavová (Gruz.) 70,700, ...8. Míčková 68,150, 13. Šebková (obě ČR) 66,200.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články