Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Mistrovství světa v orientačním běhu startuje neotřelým vyřazovacím sprintem

Mistrovství světa v orientačním běhu má letos poprvé v historii na programu pouze městské disciplíny. Tak jako v jiných sportech vznikají nové atraktivní formáty. Poprvé se rozdělí medaile v knock-out sprintu. Přímý přenos sledujte na ČT sport nebo na ČT sport Plus v úterý od 17:30.

Je nám líto, video expirovalo.
MS odstartuje knock-out sprintem

Knock-out sprint se poběží v dánském městě Fredericia. Samotný závod trvá okolo osmi minut a každý detail může hrát důležitou roli.

"V knock-out sprintu rozhoduje úplně každá setina, zaváhání, nějaký případný rožek, naběhnutí. Je to takový boj na tělo," popsala česká reprezentantka Tereza Janošíková.

Ve vyřazovacím sprintu se musejí závodníci probojovat z kvalifikace přes čtvrtfinále a semifinále do šestičlenného finále.

Nová disciplína se poprvé objevila ve Světovém poháru před čtyřmi lety. V Praze na Výstavišti zvítězil Vojtěch Král, který další triumf přidal i o rok později.

"Je to disciplína, která je extrémní ve všech možných směrech. Člověk musí čtyřikrát za den podat velmi dobrý výkon, musí jít na maximum a za den naběhá třeba 30 kilometrů," přiblížil Král.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články