Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EURO 2024 Německo

Měrková vybojovala první českou medaili na MS v parkouru

Česká reprezentantka Adéla Měrková získala na historicky prvním mistrovství světa v parkouru po výborném výkonu ve finále freestylu bronzovou medaili. Šampionkou se stala Mexičanka Ella Buciová. Stupně vítězů doplnila na druhém místě Hanaho Jamamotová z Japonska.

Historicky první MS v parkouru se po dvouletém odkladu konalo o víkendu v Tokiu. V nedělním programu se do něj úspěšně zapojila i Adéla Měrková a vybojovala pro Česko první medaili. 

"Pocity jsou to úžasné. Je to velké pro mě i pro celý český tým parkourový. Bylo to náročné psychicky i fyzicky, ale potom, co jsem odjela svůj run a věděla jsem, že mám šanci získat medaili, jsem byla v napětí. A když to vyšlo, tak pocity byly naprosto úžasné," svěřila se čerstvá medailistka.

Česká reprezentantka byla v konečném hodnocení bodově odměněna za obtížně zvolenou a skvěle zvládnutou sestavu. "Dva týdny před závodem jsem trénovala obtížný trik, který jsem zařadila hned na začátek svého runu a který se mi povedl, takže bych v soutěži nic těžšího nemohla předvést," uvedla.

Měrková získala za svůj výkon ve finále 24,5 bodu. Na druhou domácí Japonku Jamamotovou jí chybělo půl bodu. S 27 body soutěž ovládla Mexičanka Buciová.

V soutěži freestylu se objevila i Vendula Měrková, která však neprošla do finále a skončila desátá.

Další česká zástupkyně Bára Krčmářová startující v disciplíně na rychlost se kvalifikovala do sobotního semifinále, ale z něho se jí nepodařilo postoupit a obsadila konečné 9. místo.

Mezi muži ve stejné disciplíně probíhající již v sobotu zvítězil Kyrsanidis z Řecka se ziskem 26 bodů před druhým Číňanem Tengem (25,5) a třetím Italem Rizzim (24,5). V mužské disciplíně na rychlost triumfoval Ukrajinec Kolmakov s časem 25,25 vteřin před Italem Consolinim (25,84) a van Schingenem z Nizozemska (26,37).

Zdroj
ČT sport, olympics.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články