Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Mekbib opět nenašel na MČR přemožitele, ženám kralovala Kolářová

Daniel Mekbib a Olga Kolářová si podmanili domácí šampionát ve squashi. Mekbib ve finále v Praze zdolal Jakuba Solnického 3:1 na sety a obhájil loňské premiérové vítězství. Kolářová přehrála Evu Feřtekovou hladce 3:0 a při dvanácté finálové účasti oslavila šestý titul.

Daniel Mekbib
zdroj: Česká asociace squashe autor: Irena Vanišová

Mekbib v sobotním semifinále ve skleněném kurtu v pražské Galerii Harfa vyřadil Ondřeje Uherku, Solnický udolal osmnáctinásobného českého mistra Jana Koukala. Pětatřicetiletý král domácí scény následně k dnešnímu duelu o třetí místo nenastoupil.

"V úvodu finále bylo vidět, že soupeř chce útočit a tvořit. Nicméně tím, že měl za sebou těžké zápasy, tak poté trochu ztrácel síly a já měl více štěstí," zhodnotil finále Mekbib, který má mimo jiné na kontě i dva tituly ze zahraničních turnajů PSA. "Hon na Jana Koukala už v českém squashi patrně skončil. Klidně ať se pořádají hony na mě, když to ostatní bude motivovat," dodal sebevědomě.

A Solnický, pro něhož to byla druhá finálová účast, se rozhodně vyhlídek na trofej nevzdává. "Doufám, že to napotřetí vyjde a titul brzo získám," uvedl squashista, který v roce 2017 prohrál souboj o titul s Koukalem.

Kolářová v semifinále v repríze loňského finále vyřadila obhájkyni titulu Annu Sermeovou, která se letos nakonec musela spokojit s bronzem. Feřteková si účast v duelu o titul vybojovala v pětisetovém dramatu s Michaelou Čepovou, další už ale zřejmě nepřidá. "V příštím roce mi končí závodní PSA licence a patrně ji neprodloužím," řekla Feřteková.

Kolářovou jednoznačný průběh finále překvapil. "Vstupovala jsem jako favorit, ale nečekala jsem, že to na body bude tak jednoznačné. Evča dosáhla svého úžasného výkonu tím, že se dostala do finále. Vůbec to neměla jednoduché. Bylo znát, že má v nohách pár setů navíc," přiznala vítězka, která se dlouhodobě připravuje s Koukalem.

Mistrovství ČR ve squashi v Praze:

Muži:
Finále: Mekbib - Solnický 3:1 (5, -7, 2, 9), o 3. místo: Uherka - Koukal bez boje.

Ženy:
Finále: Kolářová - Feřteková 3:0 (4, 2, 0), o 3. místo: Sermeová - Čepová 3:0 (4, 8, 7).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články