Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Mekbib a Sermeová si premiérově podmanili republikový šampionát ve squashi

Po sobotním skalpu osmnáctinásobného republikového mistra Jana Koukala dotáhl Daniel Mekbib cestu za prvním titulem z MČR ve squashi do úspěšného konce. V pražském finále porazil 3:1 na sety Martina Švece. První titul vybojovala také Anna Sermeová, která v pěti setech přehrála Olgu Kolářovou.

Daniel Mekbib
zdroj: Česká asociace squashe autor: Irena Vanišová

"Prožil jsem dva nejlepší týdny svého života, co se týče squashe. Vyhrál jsem turnaj PSA v Torontu a teď domácí mistrovství," uvedl Mekbib, jenž po 8 letech sesadil z trůnu Koukala.

Do finálového duelu proti týmovému kolegovi z brněnské Viktorie Švecovi vstoupil mnohem lépe, po dvou vyhraných setech vedl 10:7 i ve třetím. Nicméně Švec vyhrál pět míčů za sebou a sadu získal pro sebe.

"Zápas jsem chtěl rychle zakončit, což byla hloupost. Kdybych zůstal při tom, jak jsem hrál, jeden z mečbolů bych využil. Martin chytil druhou slinu a vycítil šanci," dodal Mekbib, který si následný čtvrtý set pohlídal a po 49 minutách se mohl radovat z titulu.

Po čtyřech účastech ve finále získala první titul také Sermeová. Porazila Kolářovou útočící na pátý triumf. "Je to obrovská úleva, že to konečně vyšlo. Pomůže mi to hlavně psychicky v dalších zápasech," řekla Sermeová.

Nejtěžší moment ve finále prožila v páté sadě, kdy vedla 10:5 a měla několik mečbolů. Z této situace se stejnou soupeřkou předloni prohrála. "Když jsem viděla její úsměv, snažila jsem se na to nemyslet. Naštěstí se tuhle hroznou zkušenost podařilo konečně přebít tímto vítězstvím. Titul pro mě hodně znamená," zakončila Sermeová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články