Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Medailový den na ME v taekwondu. Štolbová bere stříbro, Flégrová bronz

České taekwondo zažilo výtečný den. Petra Štolbová a Hana Flégrová získaly stříbro a bronz na mistrovství Evropy v olympijských vahách v Tallinnu. Zatímco Štolbová vybojovala na velké akci počtvrté stříbro, Flégrová brala cenný kov poprvé.

Je nám líto, video expirovalo.
Štolbová a Flégrová získaly medaile na ME v olympijských vahách

Dvaadvacetiletá Štolbová ve váhové kategorii do 67 kilogramů navázala na stříbro z červnových Evropských her, kde soutěžila ve své tradiční dvaašedesátce. Druhá byla i na loňském mistrovství Evropy a předloňském mistrovství světa.

"Petřiny výkony hodnotím velmi pozitivně, jelikož startovala v kategorii do 67 kilogramů a předvedla super zápasy se závodnicemi z první desítky olympijského rankingu," uvedl reprezentační trenér Viktor Jankovský. Štolbová po třech výhrách na turnaji prohrála s vítězkou Evropských her v této kategorii Aleksandrou Perišičovou ze Srbska.

Flégrová ve váze do 57 kilogramů porazila nasazenou jedničku Bodine Schoenmakersovou z Nizozemska a v semifinále podlehla Srbce Nadje Tesičové, jež celý turnaj vyhrála. "Hana byla velmi koncentrovaná a svým steppingem si vytvářela příležitosti k využití svých skvělých úderů a pokračovala v boji blízko. V boji s nasazenou jedničkou byla trpělivá a zvládla ho velmi dobře takticky," uvedl Jankovský.

Na olympijské hry se taekwondisté kvalifikují na základě olympijského žebříčku a výsledků kontinentálních kvalifikačních turnajů, které se budou konat příští rok.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články