Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Medaile pro pozemkářku Lacinou, hráčky Braxgaty jsou vicemistryně belgické ligy

Pozemní hokejistka Kateřina Laciná je vicemistryní belgické ligy. Kapitánka české reprezentace pomohla Braxgatě po šesti letech do finále, ve kterém ale její tým nestačil na obhájkyně titulu z Gentu po výsledcích 1:3 a 2:2. Laciná je první českou pozemní hokejistkou, která má medaili z takto prestižní zahraniční ligy.

Je nám líto, video expirovalo.
Pozemní hokejistka Laciná se stala vicemistryní belgické ligy

V zemi úřadujících olympijských šampionů, mistrů světa a mistrů Evropy odehrála česká reprezentantka třetí sezonu a vypracovala se v jednu z klíčových hráček Braxgaty. I díky jejím výkonům prošel tým z města Boom do finále belgické ligy poprvé od vítězství v roce 2017.

"Je to úspěch. Náš cíl před sezonou byl hrát finále a to jsme splnily. Takže to je hlavní a je to krásný pocit, zahrát si finále na takhle krásném stadionu. To hráč chce," komentovala výkon týmu Laciná.

Finále na národním stadionu v Antverpách sledovalo 3500 diváků. V bouřlivé atmosféře se Laciná zlaté medaile nedočkala, Braxgata prohrála finálový dvojzápas s Gantoise po výsledcích 1:3 a 2:2.

"Myslím, že jsme bojovaly do konce, a to je v tuhle chvíli to nejhezčí, že jsme se nevzdaly. Dneska byla remíza, takže jsme neprohrály a alespoň tohle je pozitivní," řekla. Kapitánka národního týmu je tak první českou pozemní hokejistou, která získala medaili z takto prestižní zahraniční soutěže.

"Nejvíc, co jsem kdy dosáhla, bylo zlato s Pragovkou. A teď mám po dlouhé době zase medaili na krku a je to ze zahraničí. Takže pro mě krásné emoce a úspěch, jsem za to opravdu šťastná," dodala.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články