Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

McGregor jde opět do akce a chce být jako Ali, UFC 257 okusí i Muradov

Už třetí návrat do oktagonu čeká extravagantní hvězdu smíšených bojových umění (MMA) Conora McGregora. Dvaatřicetiletý Ir se v noci na neděli utká v Abú Dhabí s Američanem Dustinem Poirierem, a přestože ve hře nebude žádný titul organizace UFC, jedná se o ostře sledovaný souboj. Na akci UFC 257 se představí i v Česku žijící uzbecký bojovník Machmud Muradov, který změří síly s dalším Američanem Andrewem Sanchezem.

Conor McGregor
zdroj: ČTK/AP/ autor: John Locher

McGregor i Poirier patří dlouhodobě mezi elitu v lehké váze, navíc se už v minulosti střetli. Před více než šesti lety se z rychlého vítězství radoval rodák z Dublinu, jenž duel ukončil po minutě a 46 sekundách.

"Šest let je dlouhá doba. Nejen pro mě jako pro bojovníka, ale i pro mé trenéry a tréninkové partnery. Všichni jsme lepší. Kdybych byl stejný člověk jako tenkrát, promarnil bych šest let. Život je o vývoji a zlepšování. Conor je také jiný člověk. Bude to jiný boj," řekl Poirier, který od září 2014 vyhrál deset ze třinácti zápasů.

Dvaatřicetiletý Američan i proto věří, že se ze zmíněného nezdaru poučil. "Po mentální stránce jsem mnohem lépe připraven. Když jsem byl mladší, moc jsem nad tím nepřemýšlel. Poslouchal jsem kritiky, poslouchal jsem názory lidí, poslouchal jsem Conora," pokračoval Poirier a přiznal, že se mu soupeř dostal "pod kůži".

"Conor je v tom jeden z nejlepších. Byl jsem frustrovaný, podařilo se mu mě vtáhnout do slovních válek. Měl jsem pocit, že jsou všichni proti mě."

Historie se však neopakuje. Źádná velká prohlášení nelétají a na tiskové konferenci před duelem si oba bojovníci projevili vzájemný respekt. "Cítím se skvěle. Miluju tento sport a boj obecně. Dustin se hodně zlepšil od doby, co jsem ho poprvé porazil, takže se s ním rád poměřím znovu," uvedl McGregor, jenž za poslední tři roky zápasil jen dvakrát.

Ali a Tyson hnacím motorem

Po prohře s Khabibem Nurmagomedovem v říjnu 2018 zdolal loni v lednu po dominantním výkonu Donalda Cerroneho. Následně potřetí v kariéře oznámil odchod do sportovního důchodu, ale opět si ho rozmyslel.

"Jsem pořád mladý chlap a mám obrovskou motivaci. Pořád se koukám na sestřihy od (Muhammada) Aliho, od (Mika) Tysona. Chci, aby moje sestřihy byly na konci kariéry jako film. Byl jsem dvojnásobný šampion, co bych ještě mohl udělat? Získat pásy znovu," má jasno McGregor.

Zápas má i charitativní podtext. Američan dlouhodobě podporuje neziskovou organizaci The Good Fight Foundation a v její prospěch bude i nyní dražit rukavice a oblečení, ve kterém se představí v oktagonu. McGregor slíbil, že nadaci věnuje 500 tisíc dolarů.

Muradov: Sanchez je hratelný

Muradova čeká ve třetím souboji v UFC (oba předchozí vyhrál, pozn. autora) Sanchez. "Je hratelný. Je to wrestler, těším se. V postoji jsem mnohem rychlejší. On má sice hodně zápasů v UFC (osm), ale jsem určitě lepší," prohlásil Muradov.

Zdroj
mmafighting.com, ufc.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články