Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Mayweather je na špičce dolarového žebříčku. Ve stovce chybí ženy a Češi

Boxer Floyd Mayweather je opět nejlépe placeným sportovcem světa. Američan stojí na prvním místě žebříčku, který sestavuje magazín Forbes. Za uplynulý rok si vydělal 285 milionů dolarů. Následují fotbalisté Lionel Messi (111 milionů) a Cristiano Ronaldo (108 milionů). Mezi stovku nejlépe placených sportovních hvězd se nevešla jediná žena ani český sportovec.

Floyd Mayweather
zdroj: ČTK/AP autor: John Locher

Ronaldo kraloval ekonomickému žebříčku v předchozích dvou letech, nyní se na nejvyšší příčku vrátil Mayweather, který v té době neboxoval. Nejlépe vydělávajícím sportovcem roku se stal počtvrté. 275 milionů z celkového výdělku inkasoval za srpnový zápas s Conorem McGregorem. 

Lewis Hamilton je dvanáctý, dlouholetý král finančního pořadí Tiger Woods šestnáctý a Usain Bolt, který loni v srpnu ukončil atletickou kariéru, pětačtyřicátý. V nejlepší stovce není žádná žena ani český sportovec.

Forbes sestavuje pořadí podle celkových příjmů sportovců od června do června. Zahrnuty jsou platy, bonusy, startovné, prize money, příspěvky od sponzorů, příjmy z reklamy i další zisky. Od roku 2001 žebříčku vévodili pouze Woods, Mayweather a Ronaldo.

Nejlépe placení sportovci na světě podle Forbesu (v milionech dolarů): 1. Floyd Mayweather (USA/box) 285, 2. Lionel Messi (Arg./fotbal) 111, 3. Cristiano Ronaldo (Portug./fotbal) 108, 4. Conor McGregor (Ir./bojová umění) 99, 5. Neymar 90, 6. LeBron James (USA/basketbal) 85,5, 7. Roger Federer (Švýc./tenis) 77,2, 8. Stephen Curry (USA/basketbal) 76,9, 9. Matt Ryan 67,3, 10. Matthew Stafford (oba USA/americký fotbal) 59,5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články