Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Málo vídaná dlouhověkost. Jiří Trávník se loučil s hokejovou elitou v 56 letech

Praha – Jiří Trávník v sobotu odehrál svůj poslední zápas v české nejvyšší soutěži pozemních hokejistů. Na tom by nebylo nic zvláštního, jen je potřeba dodat, že mu letos bylo 56 let.

Je nám líto, video expirovalo.
Jiří Trávník se rozloučil s elitním hokejem v 56 letech

Když Jiří Trávník na konci sedmdesátých let debutoval v československé nejvyšší soutěži, hrálo se ještě na přírodní trávě nebo na škváře. Za čtyřicet let se pozemní hokej výrazně proměnil a zrychlil, útočník Jiří Trávník ale až do posledního ligového zápasu patřil na hřišti k nejlepším.

"Musíte trénovat víc než všichni ostatní, to stoprocentně. Měl jsem tu možnost, že jsem hrál profesionálně, takže jsem se tři čtyři roky mohl věnovat pouze sobě, svému tělu a hokeji," popsal Trávník.

Medailové úspěchy s českým týmem na halovém mistrovství Evropy v roce 1994 pomohly Trávníkovi k angažmá v německé bundeslize. Po návratu domů nastupoval posledních třináct let v lize v dresu Prezidenta spolu se svým synem. "Na hřišti je prostě stále uvolněný, je jak patnáctiletý kluk," podotkl Marek Trávník.

V posledním extraligovém utkání proti Bohemians Jiří Trávník neskóroval a jeho tým prohrál 2:3. S hokejem ale ani v padesáti šesti letech zdaleka nekončí. "Přestoupím do old schoolu, do starých pánů. Teď tam budu nováček, budu muset dávat zápisný – jsem teda nejstarší z nich, ale to nevadí," uzavřel s úsměvem hokejový matador.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články