Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Lukostřelkyně Macková rozšířila českou medailovou sbírku bronzem

Vratislav - Terénní lukostřelkyně Martina Macková vybojovala na Světových hrách v neolympijských sportech bronzovou medaili v disciplíně holý luk. Bilanci české výpravy tak čtyřiapadesátiletá reprezentantka vylepšila na šest medailí.

Martina Macková
zdroj: Český olympijský tým‏ / twitter

Macková postoupila z kvalifikace do semifinále a po porážce 39:47 s pozdější vítězkou Cinziou Nozigliaovou z Itálie zvítězila v boji o bronz nad Slovinkou Tinou Gutmanovou 51:41.

"To semifinále jsem si prohrála sama, byla jsem strašně nervózní. Vůbec se mi nedařilo," hodnotila Macková. "Před bojem o medaili jsem si řekla, že si půjdu prostě pěkně zastřílet, a povedlo se to. Jsem moc ráda a šťastná. Je to pro mě obrovský úspěch," dodala.

Další medaili přidají s jistotou inline hokejisté. Po dvou bronzech z minulých ročníků budou v sobotu bojovat o zlato. V semifinále vyhráli nad Švýcarskem 5:2 a v sobotu se utkají o triumf s Francií, která zvítězila nad Kanadou 5:1. Po dvou brankách týmu trenéra Martina Tvrzníka dali Jakub Cik a Michal Šimo.

Jakub Mazuch, který na minulých Světových hrách vybojoval stříbro s Michaelou Gatěkovou, v Polsku tentokráte tančil s Terezou Vodičkovou a medaile jim těsně unikla, skončili čtvrtí. "O umístění ani tak nejde. Užili jsme si to, finále bylo úžasné. Měli jsme tu spoustu fanoušků, kteří nás podporovali, a tančili jsme to pro ně," podotkla s úsměvem Vodičková.

Ve standardních tancích obsadili 17. místo Michal Drha s Klárou Zámečníkovou. "Je to pro nás mírné zklamání, ale je třeba říct, že tam bylo hodně vyrovnaných párů a rozhodovaly drobnosti. Zpětně můžeme říct, že to nebyl průšvih," zhodnotil vystoupení Drha. V sobotu od 20:00 sledujte na webu ctsport.cz přímý přenos vyvrcholení soutěží v latinskoamerických tancích a rokenrolu.

Inline hokej - muži: Semifinále:

ČR - Švýcarsko 5:2 (3:1) Branky: 14. a 39. Cik, 18. a 40. Šimo, 16. Loskot - 10. Tschannen, 33. Maier. Francie - Kanada 5:1 (1:0).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články