Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Lukostřelec Li se kvalifikoval na olympiádu jako první Čech po 16 letech

Adam Li si zajistil letenku do Paříže na závěrečném kvalifikačním turnaji v turecké Antalyi, kde dosáhl na poslední volné místo na Hrách. Český lukostřelec s čínskými kořeny sice ve čtvrtfinále prohrál se Sagorem Islamem z Bangladéše, díky nejtěsnějšímu rozdílu ve skóre ale nakonec postoupil z páté příčky jako šťastný poražený.

Lukostřelba
zdroj: Reuters autor: Christian Hartmann

O posledních pět účastnických míst se v Antalyi utkalo 114 lukostřelců z 50 zemí světa. Český reprezentant sice těsně prohrál své čtvrtfinále, ale díky tomu, že nasbíral v celém pavouku nejvíce soutěžních bodů, připadla pátá postupová příčka jemu.

Je nám líto, video expirovalo.
Lukostřelec Adam Li se kvalifikoval do Paříže

V olympijské soutěži mužů bude mít Česko svého lukostřelce poprvé od startu Martina Bulíře v roce 2008. V Pekingu měla reprezentace také naposledy zastoupení v obou kategoriích, mezi ženami v Číně nastoupila Barbora Horáčková.

Pak se česká lukostřelba odmlčela až do posledních Her v Tokiu, kde v roce 2021 závodila její dcera Marie Horáčková, která si zajistila účast v Paříži loňským senzačním triumfem na mistrovství světa. Česká republika tak bude mít na olympiádě zástupce i v soutěži mix-týmů.



Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články