Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Lenka Antošová napodobila sestru a také získala doma zlato

Račice - Životní závod v Račicích zajely Lenka Antošová s Kristýnou Fleissnerovou a staly se díky tomu mistryněmi Evropy na dvojskifu. České veslařky skončily před rokem na kontinentálním šampionátu třetí a bronzové byly i na úvod letošního Světového poháru, přesto s útokem na zlato před startem moc nepočítaly.

Lenka Antošová (vlevo) a Kristýna Fleissnerová
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

"Je to báječné, skvělé. Něco podobného jsem si ani nepředstavovala, když jsme do závodu vstupovaly," radovala se Fleissnerová v cíli. "V Bělehradě jsme sice získaly na svěťáku bronz, ale moc se nám jízdy nelíbily. Tady jsme první, to je překvapení," přiznala čtyřiadvacetiletá veslařka.

"Byl to závod, kdy nám všechno sedlo. Diváci nám pomohli, jak nás hnali dopředu. Naše jízda nebyla úplně čistá, trochu jsem se toho lekla, aby nám nedošly těžkopádností síly, ale Lenka nádherně švihala vysokou frekvencí. Ukázalo se, že to bylo nejlepší, co mohla udělat," ocenila Fleissnerová svou parťačku.

Triumf je překvapil i proto, že Antošová v zimě absolvovala operaci ramena a tři měsíce nemohla trénovat. "Kdyby mi tohle řekl někdo v polovině února, kdy jsem po operaci lezla poprvé na vodu a sotva se tam udržela, tak bych vůbec nevěřila," řekla Antošová. Ve zlato ale tajně doufala.

Věděla totiž, že nejlepší bude dekorovat její starší sestra Jitka, která se v Račicích stala v roce 2009 mistryní světa do 23 let na skifu. "Věděla jsem, že bude předávat, ale Kristýně jsem to neřekla. Strašně jsem se těšila, že nám bude předávat zlato," uvedla Antošová. Že by mohla výrazně uspět na velké domácí akci jako sestra, ji prý napadlo až po sobotním postupu do finále.

Poslední jízdu zvládla posádka dvojskifu skvěle. Na první příčku se Češky dostaly po polovině trati a do cíle si dovezly náskok půldruhé sekundy před Nizozemkami Lisou Scheenaardovou a Marloes Oldenburgovou.

"Jak jsme pořád vedly, tak jsem najednou ucítila velkou šanci, chtěly jsme to vrátit Holanďankám za Bělehrad. Věděla jsem, že jsme trochu v lepší formě než tam a nechtěla se šance za žádnou cenu pustit," řekla Antošová.

"Konec byl už vážně na krev, ale měly jsme tam fóra a z prvního místa se finišuje nejlépe. Obrovský dík patří divákům, byli naprosto bombastičtí. Už od kiláku byli slyšet," dodala pětadvacetiletá veslařka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články