Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Lavický má jako první jachtař jisté Tokio. Jel jsem na hranici svých možností, řekl

Karel Lavický získal jako první český jachtař účastnické místo na olympijské hry v Tokiu. Na mistrovství světa ve windsurfingové třídě RS:X mu k tomu v Itálii stačila 46. pozice v konečném pořadí. Na jezeře Garda bylo ve hře osm míst určených pro země, které se dosud na Hry v příštím roce nekvalifikovaly.

Jachtař Karel Lavický
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

"První den jsem jezdil skvěle, jenže pak přišel protest od francouzského závodníka a v jedné jízdě jsem namísto skvělého 16. místa dostal diskvalifikaci. Druhý den jsem už tak dobře nejezdil, přesto jsem se ale dostal do zlaté skupiny (pro 65 závodníků). V ní se mi dařilo dojíždět přibližně v polovině pole a to na úspěšnou kvalifikaci stačilo," uvedl Lavický.

"Byl to pro mě dobrý závod, myslím, že jsem jezdil na hranici svých možností, a jsem rád, že to vyšlo," dodal třiatřicetiletý jachtař, který se může těšit už na třetí olympijský start. Nechyběl v Londýně a Riu.

Titul získal Nizozemec Kiran Badloe, ženskou šampionkou se stala Číňanka Lu Jün-siou. Kateřina Švíková obsadila 88. místo a o šest pozic za ní skončila Jana Slívová. V boji o jedno z devíti míst na OH neuspěly.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články