Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Kudějová byla v Austrálii stříbrná, Prskavec s náskokem vyhrál

Penrith (Austrálie) – Českým kajakářům vyšel skvěle start do nové sezony. Na olympijské trati nedaleko Sydney vybojoval Jiří Prskavec na Australian Open zlato. Také Kateřina Kudějová předvedla vynikající výkon a získala stříbro. Na domácí vodě zvítězila dvojnásobná olympijská medailistka Jessica Foxová.

Nejlepší český kajakář ovládl už kvalifikaci, bezchybný byl i v semifinále a ve finále zvítězil s více než dvousekundovým náskokem na stříbrného Američana Michala Smolena. Třetí skončil olympijský vítěz z Ria de Janeiro Brit Joe Clark.

"Jezdí se mi úplně super, dneska bych vyhrál i se šťouchem," uvedl Prskavec. "Podobný kousek se mi povedl i před třemi lety a v té sezoně jsem získal medaili z mistrovství Evropy i světa. Doufám, že letos to bude přinejmenším stejně úspěšný," dodal třiadvacetiletý bronzový olympijský medailista z Ria.

Foxová po skvělém výkonu vyhrála o šest sekund. Kudějové došly síly. "Na první závod určitě dobrý, ten bývá vždycky nejtěžší. Ale z poslední jízdy jsem trochu zklamaná. Začátek byl celkem dobrý a pak už se mi nepovedla žádná brána. Nějak jsem vytuhla," uvedla Kudějová.

Veronika Vojtová obsadila s penalizací 50 sekund za neprojetí protivodné branky ve finále osmé místo. Bez penalizace by byla druhá.

Z českých kanoistů si vedl nejlépe Lukáš Rohan, který byl pátý. Václav Chaloupka skončil osmý a Tomáš Rak desátý. V závodě kanoistek skončila na třetím místě devatenáctiletá Tereza Fišerová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články