Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Nordic Walking Tour Praha

Krpálkův stav se zlepšil a pohmožděný loket by ho neměl limitovat

Rio de Janeiro - Lukáš Krpálek poprvé po příletu do Brazílie absolvoval trénink, po jehož skončení byl příjemně překvapený. Pohmožděný loket již nebolí tolik jako v minulých dnech, a zdravotní indispozice by tak českého judistu dále neměla omezovat.

"Fakt jsem z toho byl nešťastný, protože mě to bolelo fest. Loket mi zatuhnul a říkal jsem si, jestli se do závodu dám do kupy. Teď se cítím daleko lépe," řekl Krpálek. Judista jde do akce jako úřadující mistr Evropy ve váze do 100 kilogramů v sobotu, do té doby má být v úplném pořádku. "Pevně v to věřím. Povzbuzuje mě to, jak rychle se ruka dává do kupy," uvedl.

Dvaadvacetiletý judista si loket pochroumal v sobotu při Memoriálu Zoltána Pálkovácse v Banské Bystrici. Dnes poprvé vkročil na tatami, byť původně zvažoval, že bude ruku šetřit a vyrazí běhat na slavnou pláž Copacabana, u níž Češi bydlí. Krpálka nakonec přemohla zvědavost, chtěl si loket "otestovat" alespoň v lehkém tréninku. Jihlavský rodák si navíc ušetřil sportování v nevlídném počasí, protože nad Riem se zatáhlo nebe a od rána se z něj spouštěly provazce deště.

Lukáš Krpálek:

"Na to, že jsem si myslel, že trénovat nepůjdu, to bylo fakt slušné. Loket cítím, když ho úplně natáhnu nebo hodně pokrčím. Něco jsem si na tatami vyzkoušel a některé chvaty dělal na sto procent. Ale u těch, v nichž musím hodně použít právě loket, jsem spíš zapojoval nohy. Do nějakého rizika jsem jít nechtěl."

Krpálkův levý loket teď zdobí modré tejpovací proužky, které mají postiženému místu postupně ulevit. Ve středu Krpálek půjde na tatami znovu a poprvé se podívá také do haly Maracanazinho, v níž se šampionát odehrává. "Potřebuju se ještě několikrát vypotit a dostat se do tempa, navíc ještě musím shodit nějaké to kilo do závodní váhy. Kromě tréninku budu samozřejmě fandit i dalším českým klukům, do mého závodu se každý den někdo z našich představí," líčil.

V sobotu bude žhavým adeptem na zisk medaile. Prožívá sezonu snů, z pěti turnajů prohrál jediný zápas. A atmosféra světového šampionátu už na něj také dýchla. "Začalo to už v neděli v Londýně, kdy jsem při přestupu do Ria v letadle potkal už dost judistů. Tady v Brazílii jsem už potkal skoro všechny moje hlavní konkurenty, takže to začíná působit naplno," poznamenal Krpálek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články