Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Krpálek vyhrál v Salvadoru druhý závod SP za sebou

Salvador – Český judista Lukáš Krpálek vyhrál nedělní závod světového poháru v Salvadoru ve váze do 100 kg a v seriálu triumfoval podruhé za sebou, když navázal na svůj předchozí úspěch v Miami. Krpálek na podniku v Salvadoru vyhrál všechny tři zápasy, ve finále si znovu poradil s úřadujícím mistrem Evropy Bosňanem Amelem Mekičem, kterého zdolal právě také v Miami. Dvacetiletý Krpálek v seriálu SP vyhrál už pátou soutěž.

Závodník USK Praha se sice v San Salvadoru nepotkal s nejlepší světovou konkurencí a do turnaje zasáhlo jen 11 judistů, ale i tak si znovu polepší ve světovém žebříčku, v němž se posune už na deváté místo. Zároveň udělal další velký krok k zajištění účasti na olympijských hrách v Londýně. V každé váhové kategorii se na OH přímo kvalifikuje 22 judistů.

Před Krpálkem se o den dřív v Salvadoru prosadil i Jaromír Ježek, který skončil ve váze do 73 kg třetí. Lucii Chytré (do 52 kg) patřila pátá pozice, Jaromír Musil (do 81 kg) vyhrál jediný zápas a skončil bez umístění, Pavel Petřikov (do 60 kg) vypadl hned v prvním kole.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články