Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Krpálek v Paříži vybojoval bronz

Paříž - Judista Lukáš Krpálek získal bronzovou medaili na prestižním Grand Slamu v Paříži. Nestačil jen v semifinále na domácího Cyrilla Mareta. Do světového žebříčku si tak připíše 200 bodů a poskočí z třetího na druhé místo za Elmara Gasimova z Ázerbájdžánu, který skončil pátý.

Judista Lukáš Krpálek
zdroj: ČTK/AP autor: Martin Gregor

Krpálek si v Paříži spravil chuť po zklamání na srpnovém mistrovství světa v Astaně. Mistr Evropy i světa z roku 2014 nejprve porazil Brazilce Huga Pessanhu, následně Itala Domenica Di Guidu a ve čtvrtfinále už počtvrté v tomto roce bývalého mistra světa Elkhana Mammadova z Ázerbájdžánu.

Semifinále mu ale nevyšlo a už po 36 vteřinách dovolil Maretovi ippon. Francouz využil domácího prostředí a obhájil v Paříži titul, loni ve finále rovněž porazil Krpálka. Ten sice další dva vzájemné souboje vyhrál, ale dnes na něj opět ve francouzské metropoli nestačil.

Český reprezentant v následném boji o bronz porazil Chorvata Zlatka Kuzmiče. Ostatním českým judistům se v Paříži nedařilo. Pavel Petřikov, Jaromír Ježek, Václav Sedmidubský i Jaromír Musil prohráli hned první zápasy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články