Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Krpálek si v Praze poprvé vyzkouší nejtěžší váhu

Praha - Praha o víkendu hostí Evropský pohár judistů. Největší česká hvězda Lukáš Krpálek se v hale Podvinný mlýn poprvé v kariéře představí v nejtěžší váhové kategorii. Zpestří si tak přípravu na mistrovství Evropy. Celkem se přihlásilo na 300 judistů ze 41 zemí. Chybět však bude několik českých želízek kvůli zranění.

Judista Lukáš Krpálek
zdroj: ČTK/AP autor: Martin Gregor

"Alexandr Jurečka má problém s ramenem, Jaromír Ježek s třísly. Oba asi nestihnou ani mistrovství Evropy. V Praze budou chybět i David Pulkrábek a Václav Sedmidubský. Zase ale dostanou prostor nadějní junioři," řekl reprezentační trenér Petr Lacina. Zranění v úvodu sezony trápila i Krpálka, ten už je však připraven. Jediným problémem je vykloubený prst na ruce. "To je takové běžné judistické zranění. Bolí to, ale ani jsem s ním nebyl u lékaře," přiznal.

V Praze si poprvé vyzkouší kategorii nad 100 kilogramů. "Rozhodli jsme se tak, protože teď není třeba nahánět body, tak aby si zkusil něco jiného a nemusel hubnout, protože hubnutí na váhu do 100 kilogramů si v sezoně užije ještě hodně," vysvětlil Lacina. Krpálek si zatím vyzkoušel jen kategorii Open na univerziádě v Kazani, kde loni triumfoval. "Budu mít svou normální váhu 107 až 108 kilogramů. Doufám, že se prosadím. Už na kempech jsem se pral většinou s těžšími judisty," uvedl Krpálek.

Je nám líto, video expirovalo.
Krpálek se představí v nejtěžší váze

Podle Laciny by start v těžké váze mohl Krpálkovi dovolit tolik netaktizovat. "V přípravě Lukáš často nerad ukazuje soupeřům své trumfy. V plusce nebude mít své obvyklé soupeře, proto by se mohl odvázat," míní. Krpálek se představí v neděli a organizátoři očekávají, že fanoušci zaplní halu do posledního místa. V sobotu od 15:30 bude mít Krpálek autogramiádu.

Judistický turnaj v Praze se v minulosti konal pod hlavičkou Světového poháru. Mezinárodní federace však Světový pohár nahradila turnaji kategorie European Open, které jsou otevřené judistům z celého světa. "Světový pohár je ve sportech většinou tím největším závodem, což v judu nebývalo, jelikož máme turnaje Grand Slam a Grand Prix. Aby nebyl název zavádějící, došlo k přejmenování, ale v zásadě je to ten stejný turnaj," vysvětlil generální sekretář českého svazu Pavel Volek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články